Parkveien 5, Oslo

År
2011
Prosjekttype
Boliger
Leiligheter
9
Areal
1000
Arkitekt
Klima Arkitekter AS
Landskapsarkitekt
Gullik Gulliksen

Eiendommen er utviklet i Infill og Aspelin Ramm Eiendom. Prosjektet ligger i en trang spalte mellom klassisk murbebyggelse fra forrige århundreskiftet. Tomten er 7,2 meter bred og 28 meter dyp. Bygningen består totalt av 9 boenheter fra 18 til 137 m2. På toppen er det to store leiligheter. Én mot bakgården på 93 kvm og én mot Parkveien over to plan på 137 kvm, begge med trapp opp til privat hage på taket. Ut mot Parkveien er Galleri Infill (Norges minste) etablert som et positivt tilskudd til gatemiljøet. På takplanet er det etablert en frodig takhage hvor det er gode solforhold og et flott utsyn over byens tak. Intensjonen har vært å skape en frodig hage med varierte uterom, slik at arealene kan benyttes komfortabelt av flere beboere samtidig.

Utmerkelser
Sundts Premie 2012, Oslo bys arkitekturpris 2012, nominert til European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2013

GallerI